Råd

Når man søger på nettet efter information om symptomer, sygdomme og behandling skal man huske på, at internettet ikke er redigeret og at råd kan være dårligt underbyggede eller forkerte.

Hvis vi under samtalen har diskuteret low FODMAP diæt, kan du besøge hjemmesiden her for at få mere indgående vejledning. Low FODMAP diæt er udviklet på Monash University, Melbourne, Australien. Hjemmesiden er på engelsk og giver kort information, råd og vejledning om diæten, specielt under menuen “frequently asked questions”. Desværre findes der ikke gode hjemmesider på dansk om emnet.

Hvis du ønsker pålidelig information på nettet på dansk om de inflammatoriske tarmsygdomme Crohns sygdom og colitis ulcerosa kan det findes på Colitis-Crohn Foreningens hjemmeside. Information på engelsk kan findes på den amerikanske patientforenings hjemmeside: Crohn’s & Colitis Foundation of America.

Colitis-Crohn Foreningen har også information om mikroskopisk colitis.

Hvis du generelt har behov for opdateret og god information på nettet om sygdomme på dansk er patienthåndbogen på sundhed.dk en god kilde.

Hvis du har behov for information om den medicin du får er min.medicin.dk et godt sted at søge viden på.