Undersøgelser

Når du har talt med lægen, er der ofte behov for yderligere undersøgelser, for at afklare, hvad årsagen til dine gener er. Hyppige undersøgelser kan være:

Blodprøver: Disse foretages på Region Hovedstadens forskellige laboratorier. Der er et link her, som oplyser dig om adresser og åbningstider.

Tarmpodninger: Hvis der skal undersøges for tarminfektioner kan du få udleveret prøverør til dette i klinikken. Der er en vejleding her til hvordan du gør.

Scanninger: Nogle gange kan der være behov for scanninger, f.eks. ultralydsscanning eller CT-scanning. Hvis det er tilfældet, vil du blive henvist til en røntgenklinik. Vi vil få svaret på din scanning sendt til os og vil efterfølgende informere dig om resultatet og planerne for din udredning og behandling.

Kikkertundersøgelser: Vi laver kikkertundersøgelser på klinikken. Ventetiden på undersøgelsen er kort, og du vil få svar fra os om resultatet af undersøgelsen, og hvad det betyder for din udredning og behandling. Vi foretager kikkertundersøgelse af spiserør, mavesæk og tolvfingertarm (gastroskopi) og kikkertundersøgelse af tyktarmen (sigmoideoskopi eller koloskopi). Du kan læse her om, hvordan undersøgelserne foregår, og hvordan du skal forberede dig.